Victor-loukku lattialla.

Torju jyrsijät sisätiloissa tehokkaasti

Jos huomaat, että sisätiloihin on päässyt pesiytymään jyrsijöitä, kannattaa toimia heti. Jyrsijät ovat nimensä mukaisesti kovia nakertamaan pilalle erilaisia ihmisille tärkeitä materiaaleja, ja lisäksi hiiret ja rotat levittävät erilaisia tauteja.


Tehokas ja hygieeninen ratkaisu hiiri- ja rottaongelmaan

Victor-hiirenloukut ja -rotanloukut ovat tehokkuutensa ja helppoutensa lisäksi turvallisia ja hygieenisiä. Tuholaisia ei tarvitse missään vaiheessa nähdä, eikä niihin tarvitse koskea. Jyrsijä jää loukun sisään ja loukku tyhjennetään suoraan jäteastiaan niin, että kosket vain loukun ulko-osiin. Tutustu sähköisiin loukkuihin.

Loukkujen sijoittelu

Jyrsijät liikkuvat yleensä seinien vierustoja pitkin, joten loukku kannattaa asettaa tasaiselle lattialle seinän myötäisesti paikkaan, jossa jyrsijät liikkuvat.

Jyrsijät suhtautuvat epäluuloisesti uusiin asioihin elinympäristössään, joten parhaan tuloksen saat, kun annat niiden tottua loukkuun. Aseta loukku aluksi sopivaan paikkaan ilman että kytket sitä päälle. Kytke loukku päälle muutaman päivän kuluttua, kun jyrsijät ovat tottuneet loukkuun.

Sähköisten jyrsijäloukkujen oikeaoppinen syötitys

  1. Varmista, että loukku on pois päältä ennen syötin asettamista: aseta virtakytkin 0-asentoon ja poista paristot.
  2. Valitse oikea syötti.
    • Jyrsijät suosivat proteiinipitoisia ja rasvaisia syöttejä. Kokeile käyttää maapähkinävoita, suklaata tai lihaa (esim. pekonia tai kuivalihaa).
  3. Älä käytä liikaa syöttiä.
    • Jyrsijöillä on erinomainen hajuaisti, joten pieni määrä syöttiä riittää houkuttelemaan ne loukkuun.
  4. Aseta syötti hammastikulla, vanupuikolla, muoviveitsellä tms. välineellä, jotta siihen ei tartu ihmisen hajua.
  5. Häiriöiden ehkäisemiseksi varmista, että syötti ei kosketa metallilevyjä.