Victor -sähköiset jyrsijäloukut

Yleistä

Voiko laitteissa käyttää uudelleenladattavia paristoja?

Emme suosittele ladattavien paristojen käyttöä loukuissa.

Toimiiko sähköinen rotanloukku hiiriin?

Periaatteessa kyllä, mutta hiiri saattaa olla liian pieni, jotta rotanloukku aktivoituisi. Suosittelemme hiiriongelmaan Victor -sähköistä hiirenloukkua.

Toimiiko sähköinen hiirenloukku rottiin?

Ei toimi, koska rotat ovat paljon hiirtä suurempia. Käytä Victor -sähköistä rotanloukkua, jos sisätiloihin on pesiytynyt rottia.

Loukkujen sijoittelu

Miten sähköinen jyrsijäloukku sijoitetaan?

Victor -sähköiset loukut on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön. Aseta loukku tasaiselle lattialle seinän myötäisesti paikkaan, jossa tiedät jyrsijöiden kulkevan. Varmista, ettei alueella ole pölyä tai esteitä.

Pitääkö loukun olla sijoitettuna seinän viereen?

Loukun ei tarvitse olla seinän vieressä toimiakseen. Jyrsijät kuitenkin kulkevat yleensä seinän vierustoja pitkin.

Voiko loukun asettaa maton päälle?

Emme suosittele loukun käyttämistä maton päällä.

Käyttö

Mistä tiedän, että loukku toimii kuten pitäisi?

Vihreä valo vilkahtaa, kun loukku laitetaan päälle. Tämä tarkoittaa, että loukku on valmis pyydystämään jyrsijöitä.

Kuinka houkuttelen hiiren tai rotan sähköiseen jyrsijäloukkuun?

Jyrsijät, varsinkin rotat, suhtautuvat epäluuloisesti uusiin asioihin elinympäristössään. Syötillä varustettu, pois päältä oleva loukku kannattaa laittaa aluksi muutamaksi päiväksi jyrsijöiden kulkureitille, jotta ne tottuvat siihen, ja laittaa loukku päälle vasta muutaman päivän kuluttua.

Millaista syöttiä Victor -sähköisissä jyrsijäloukuissa tulisi käyttää?

Jyrsijät suosivat proteiinipitoisia ja rasvaisia syöttejä. Kokeile maapähkinävoita, suklaata tai lihaa (esim. pekonia tai kuivalihaa). Älä ylitäytä syöttikoloa. Jyrsijöillä on erittäin tarkka hajuaisti, joten pieni määrä syöttiä riittää niiden houkuttelemiseksi. Jos syöttiä on paljon, sitä saattaa levitä loukun metallilevyihin, mikä vaikuttaa loukun tehoon ja saattaa estää loukun toiminnan.

Miten syötti laitetaan sähköiseen jyrsijäloukkuun?

Varmista, että loukku on pois päältä ennen syötin asettamista. Aseta syötti hammastikulla, vanupuikolla tms. välineellä, jotta siihen ei tartu ihmisen hajua. Älä ylitäytä syöttikoloa, pieni määrä syöttiä riittää houkuttelemaan jyrsijät loukkuun.

Ongelmatilanteet

Voiko sähköisen jyrsijäloukun puhdistaa vedellä ja saippualla?

Suosittelemme puhdistamaan loukun jokaisen tyhjennyksen yhteydessä lämpimällä vedellä ja pehmeällä harjalla (esimerkiksi hammasharjalla). Tarvittaessa voit varovasti käyttää hiukan apteekista saatavaa vetyperoksidia (max. 3 % liuos). Vältä liian voimakasta harjaamista, etteivät loukun sisäpuolella olevat metallilevyt vahingoitu. Varmista, ettei elektroniikkaan pääse vettä.

Miksi sähköinen jyrsijäloukku vilkuttaa vihreää valoa?

Vihreä, vilkkuva valo tarkoittaa, että loukussa on jyrsijä. Tyhjennä loukku ohjeiden mukaan.

Victor -sähköinen hiirenloukku

Voiko sähköistä hiirenloukkua käyttää ulkona?

Ei. Victor -sähköistä hiirenloukkua ei voi käyttää ulkotiloissa. Loukku toimii paristoilla ja sisältää sähköisiä komponentteja, jotka eivät saa altistua luonnonvoimille. Loukun sijoittaminen ulos häiritsee loukun toimintaa ja voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Mistä tiedän, että sähköinen hiirenloukku toimii?

Voit varmistaa loukun toimintakunnon sammuttamalla loukun painamalla virtakytkin 0-asentoon ja laittamalla sen uudelleen päälle (I-asentoon). Vihreä valo vilkahtaa ja loukku surisee, jos se loukku käyttövalmis. Merkkivalo ei pala jatkuvasti, jotta paristojen teho säilyy pitempään.

Mikä on sähköisen hiirenloukun ulostulojännite?

Victor -sähköinen hiirenloukku antaa 6000 voltin jännitteen per sähköisku.

Onko sähköinen hiirenloukku turvallinen lapsille ja lemmikeille?

Victor -sähköisessä hiirenloukussa on katettu tunneli sekä turvakytkin, joka sammuttaa loukun automaattisesti, kun sen kansi avataan. Loukkua tulee kuitenkin käyttää lasten tai lemmikkien läheisyydessä valvotusti.

Mitä Victor -sähköisen hiirenloukun merkkivalot tarkoittavat?

 • Vihreä valo välkähtää kerran, kun loukku laitetaan päälle: loukku on toimintakunnossa.
 • Vihreä valo vilkkuu: loukussa on hiiri ja että loukku tulisi tyhjentää.
 • Punainen valo vilkkuu: paristojen teho on vähissä ja ne pitää vaihtaa.

Mikä voi aiheuttaa sen, että Victor -sähköinen hiirenloukku EI toimi?

 • Paristoista on virta loppu. Käytä uusia, käyttämättömiä paristoja.
 • Paristot on asennettu väärin. Varmista, että plus- ja miinusnavat ovat oikein päin.
 • Syötti on asetettu suoraan loukun metallilevyjen päälle. Sammuta loukku, poista paristot ja puhdista loukun sisusta. Lue lisää oikeaoppisesta syötityksestä.
 • Ajan mittaan loukkuun saattaa kertyä roskia. Myös metalliosien korroosio on mahdollista. Suosittelemme puhdistamaan loukun jokaisen tyhjennyksen yhteydessä. Muista sammuttaa loukku ja poistaa paristot ennen puhdistusta.
 • Vesi saattaa haitata loukun toimintaa. Käytä loukkua vain kuivissa sisätiloissa, tasaisella pinnalla. Loukku voi lakata toimimasta, jos sitä käytetään ulkona tai kosteissa tiloissa. Mikäli loukku kastuu, sammuta loukku, poista paristot ja anna loukun kuivua täysin ennen kuin otat sen uudelleen käyttöön.

Kuinka kauan Victor -sähköisen hiirenloukun paristot kestävät?

Uusi, neljän C-pariston setti kestää noin 3 vuotta valmiustilassa, jos loukkuun ei tule hiiriä. Loukku voi tappaa jopa 100 hiirtä yksillä täyteen ladatuilla paristoilla. Saalistusteho riippuu paristojen laadusta sekä siitä, miten pitkään saalistettu hiiri on loukussa. Merkkivalo loukun päällä vilkkuu, kunnes loukku kytketään pois päältä, mikä vaikuttaa paristojen kulutukseen. Jos loukussa on hiiri, mutta loukkua ei kytketä pois päältä, paristot kestävät noin 2–4 viikkoa, koska merkkivalon vilkkuminen kuluttaa energiaa.

Voiko sähköinen hiirenloukku pyydystää enemmän kuin yhden hiiren kerrallaan?

Ei. Loukku tulee sammuttaa, tyhjentää ja puhdistaa jokaisen saaliin jälkeen. Jos haluat loukun, joka pyydystää useamman hiiren kerralla, valitse Victor Multi-Kill -sähköinen hiirenloukku.

Victor Multi-Kill -sähköinen hiirenloukku

Minne Victor Multi-Kill -hiirenloukku sijoitetaan?

Victor Multi-Kill sähköinen hiirenloukku on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön. Aseta loukku tasaiselle lattialle seinän myötäisesti paikkaan, jossa tiedät hiirten kulkevan. Varmista, että alue on pölytön ja esteetön.

Voinko käyttää Multi-Kill -hiirenloukkua ulkona?

Sähköisiä hiirenloukkuja ei voi käyttää ulkotiloissa. Loukku toimii paristoilla ja sisältää sähköisiä komponentteja, jotka eivät saa altistua luonnonvoimille. Loukun sijoittaminen ulos häiritsee loukun toimintaa ja voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Voinko käyttää Multi-Kill -hiirenloukkua kylmässä varastossa tai autotallissa?

Loukkuja ei suositella tiloihin, joissa ei ole peruslämpöä, etenkään tiloihin, joissa lämpötila laskee alle 0 °C.

Mitä Victor Multi-Kill -hiirenloukun merkkivalot tarkoittavat?

 • Vihreä valo välähtää kerran, kun loukku laitetaan päälle: laite on käyttökunnossa.
 • Vihreä valo vilkkuu: loukussa on jyrsijä.
 • Keltainen valo vilkkuu: loukku on täynnä ja se tulee tyhjentää.
 • Punainen valo vilkkuu nopeasti: loukun toiminnassa on ongelma.
 • Punainen valo vilkkuu hitaasti: paristot pitää vaihtaa.

Mistä tiedän, että loukku toimii?

Voit varmistaa loukun toimintakunnon sammuttamalla loukun ja laittamalla sen uudelleen päälle I-asentoon. Jos vihreä valo vilkahtaa käynnistäessä, loukku on käyttövalmis.

Millainen ulostulojännite Victor Multi-Kill -hiirenloukussa on?

Victor Multi-Kill -sähköinen hiirenloukku antaa noin 5 500 voltin jännitteen per sähköisku.

Onko Victor Multi-Kill -hiirenloukku turvallinen lapsille ja lemmikeille?

Victor Multi-Kill -sähköisessä hiirenloukussa on katettu tunneli sekä turvakytkin, joka sammuttaa loukun automaattisesti, kun loukkutilan kansi avataan. Sisäänmenoaukot ovat pienet. Loukkua tulee kuitenkin käyttää lasten tai lemmikkien läheisyydessä valvotusti.

Mikä voi aiheuttaa sen, että Multi-Kill -hiirenloukku EI toimi?

 • Paristoista on virta loppu. Käytä uusia, käyttämättömiä paristoja.
 • Paristot eivät ole paikoillaan oikein. Varmista, että plus- ja miinusnavat ovat oikein päin.
 • Syötti on asetettu suoraan loukun metallilevyjen päälle. Sammuta loukku, poista paristot ja puhdista loukun sisusta. Lue lisää oikeaoppisesta syötityksestä.
 • Ajan mittaan loukkuun saattaa kertyä roskia. Myös metalliosien korroosio on mahdollista. Suosittelemme puhdistamaan loukun jokaisen tyhjennyksen yhteydessä. Muista sammuttaa loukku ja poistaa paristot ennen puhdistusta. Lue lisää puhdistusohjeista.
 • Vesi saattaa haitata loukun toimintaa. Käytä loukkua vain kuivissa sisätiloissa, tasaisella pinnalla. Loukku voi lakata toimimasta, jos sitä käytetään ulkona tai kosteissa tiloissa. Mikäli loukku kastuu, sammuta loukku, poista paristot ja anna loukun kuivua täysin ennen kuin otat sen uudelleen käyttöön.

Kuinka kauan Victor Multi-Kill -hiirenloukun paristot kestävät?

Uusi, neljän AA-pariston setti kestää noin 3 vuotta valmiustilassa, jos loukkuun ei tule hiiriä. Multi-Kill-hiirenloukku voi tappaa jopa 150 hiirtä yksillä paristoilla. Saalistusteho riippuu paristojen laadusta sekä siitä, miten pitkään saalistetut hiiret ovat loukussa. Merkkivalo loukun päällä vilkkuu, kunnes loukku sammutetaan, mikä vaikuttaa paristojen kulutukseen. Jos loukussa on hiiriä, mutta sitä ei sammuteta ja tyhjennetä, paristot saattavat tyhjentyä muutamassa viikossa, koska merkkivalo kuluttaa energiaa.

Voiko Victor Multi-Kill -sähköinen hiirenloukku pyydystää enemmän kuin yhden hiiren kerrallaan?

Kyllä. Loukkuun mahtuu jopa 10 hiirtä kerrallaan. Loukku tulee sammuttaa ja puhdistaa jokaisen tyhjennyksen yhteydesssä.

Victor -sähköinen rotanloukku

Minne sähköinen rotanloukku sijoitetaan?

Victor -sähköiset rotanloukut on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön. Aseta loukku tasaiselle lattialle seinän myötäisesti paikkaan, jossa tiedät rottien kulkevan. Varmista, että alue on pölytön ja esteetön.

Voiko sähköistä rotanloukkua käyttää ulkona?

Ei. Sähköistä rotanloukkua ei voi käyttää ulkotiloissa. Loukku toimii paristoilla ja sisältää sähköisiä komponentteja, jotka eivät saa altistua luonnonvoimille. Loukun sijoittaminen ulos häiritsee loukun toimintaa ja voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Mistä tiedän, että sähköinen rotanloukku toimii?

Voit varmistaa loukun toimintakunnon sammuttamalla loukun ja laittamalla sen uudelleen päälle I-asentoon. Vihreä valo vilkahtaa ja loukku surisee, kun se menee päälle. Merkkivalo ei pala jatkuvasti, jotta paristot kestävät pitempään.

Mikä on Victor -sähköisen rotanloukun ulostulojännite?

Victor -sähköinen rotanloukku antaa 6 000 voltin jännitteen per sähköisku.

Onko sähköinen rotanloukku turvallinen lapsille ja lemmikeille?

Victor -sähköistä rotanloukkua ei saa käyttää tiloissa, joissa on lapsia tai lemmikkieläimiä. Rotanloukussa on erilaisia turvatoimintoja. Loukun sisäänmenoaukko on kuitenkin melko suuri, minkä vuoksi loukun käyttö on kiellettyä tiloissa, joissa on lemmikkejä tai lapsia.

Mikä voi aiheuttaa sen, että Victor -sähköinen rotanloukku EI toimi?

 • Paristoista on virta loppu. Käytä uusia, käyttämättömiä paristoja.
 • Paristot on asennettu väärin. Varmista, että plus- ja miinusnavat ovat oikein päin.
 • Syötti on asetettu tai sitä on levinnyt loukun metallilevyjen päälle. Sammuta loukku, poista paristot ja puhdista loukun sisusta. Lue lisää oikeaoppisesta syötityksestä.
 • Ajan mittaan loukkuun saattaa kertyä roskia. Myös metalliosien korroosio on mahdollista. Suosittelemme puhdistamaan loukun jokaisen tyhjennyksen yhteydessä. Muista sammuttaa loukku ja poistaa paristot ennen puhdistusta. Lue lisää puhdistusohjeista.
 • Vesi saattaa haitata loukun toimintaa. Käytä loukkua vain kuivissa sisätiloissa, tasaisella pinnalla. Loukku voi lakata toimimasta, jos sitä käytetään ulkona tai kosteissa tiloissa. Mikäli loukku kastuu, sammuta loukku, poista paristot ja anna loukun kuivua täysin ennen kuin otat sen uudelleen käyttöön.

Kuinka kauan sähköisen rotanloukun paristot kestävät?

Uusi, neljän C-pariston setti kestää noin 3 vuotta valmiustilassa, jos loukkuun ei tule rottia. Loukku voi tappaa jopa 50 rottaa yksillä paristoilla. Saalistusteho riippuu paristojen laadusta sekä siitä, kuinka pitkään saalistettu rotta on loukussa. Merkkivalo loukun päällä vilkkuu, kunnes loukku sammutetaan ja tyhjennetään, mikä vaikuttaa paristojen kulutukseen. Jos loukussa on rotta, mutta loukkua ei sammuteta ja tyhjennetä, paristot voivat tyhjentyä 2–4 viikossa, koska merkkivalo vilkkuu jatkuvasti.

Mitä sähköisen rotanloukun merkkivalot tarkoittavat?

 • Vihreä valo välkähtää kerran, kun loukku laitetaan päälle: loukku on toimintakunnossa.
 • Vihreä valo vilkkuu: loukussa on rotta ja se tulee tyhjentää.
 • Punainen valo vilkkuu: paristojen teho on vähissä ja ne pitää vaihtaa.

Voiko sähköinen rotanloukku pyydystää enemmän kuin yhden rotan kerrallaan?

Ei. Loukku tulee sammuttaa, tyhjentää ja puhdistaa jokaisen saaliin jälkeen.